Bine ați venit!

„Muzica bizantină este foarte folositoare de suflet. 
Nu trebuie să existe niciun creștin care să nu cunoască 
muzica bizantină. Toți trebuie s-o învățăm. Ea are o legătură 
directă cu sufletul. Muzica îl sfințește pe om fără jertfă. 
Fără osteneală, veselindu-te, devii sfânt”...
(Cuviosul Porfirie)


Cântul bizantin răspunde și întrebărilor care nu au fost niciodată puse. Pe unda cântului primești răspunsuri la întrebări pe care, poate, nu le-ai pus încă, dar care se află latent în sufletul tău.

Să dea Bunul Dumnezeu ca această experiență de cântare și ascultare a laudelor Domnului să se prelungească și în viața dumneavoastră, pentru că, într-o lume frământată, agitată și în continuă mișcare de derută, stabilitatea unui cânt frumos dă omului încă speranță.

Fiți binecuvântați cu toții!

Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei


Un festival este, aşa cum îi spune şi numele, o sărbătoare. Sărbătorim la Iaşi moştenirea noastră creştină şi bizantină, tradiţia strămoşilor, dar şi nădejdea plină de bucurie a viitorului acestei arte minunate care este cântul bizantin.

Cu acest gând vă aşteptăm la Iaşi, gând de descoperire şi autodescoperire în lumina artei şi spiritualităţii de care acest oraş este atât de plin.

Arhim. Hrisostom Rădășanu, Președintele Festivalului


 

Dragi iubitori de frumos, fiți bineveniți la Festivalul de Muzică Bizantină de la Iași!

Orașul Iași este îmbrăcat în haine de sărbătoare și lumină! Constantinopolul și Athosul, îndepărtatul Liban, ținuturile Serbiei și ale vechii Elade, toate făcliile ce au ținut aprinse, de-a lungul veacurilor, candela și spiritul Bizanțului, le vor aduce aici, în capitala Moldovei, pentru noi, prin muzică. Festivalul de Muzică Bizantină de la Iași reprezintă, în primul rând, o mare și binecuvântată bucurie pentru că suntem gazdele unora dintre cei mai mari apostoli ai artelor bizantine, dar și o chemare de a cerceta ce mai înseamnă pentru noi, astăzi, moștenirea Bizanțului. 

***

Exprim, cu această ocazie, sincere mulțumiri tuturor invitaților la această primă ediție a Festivalului de Muzică Bizantină de la Iași, și le doresc, în numele întregii echipe de lucru ca misiunea lor prin cânt să ajungă să lucreze în sufletele noastre. Totodată, doresc să îmi exprim recunoștința față de partenerii acestui eveniment, față de membrii Comitetului Științific, ai Echipei de implementare și ai Echipei de voluntari. 

Adrian Sîrbu, Directorul Artistic al Festivalului 
 

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletter-ul Festivalului pentru ultimele noutăți!
The subscriber's email address.