Achilleas G. Chaldæakes

Atena, Grecia

Profesor de muzicologie bizantină și artă psaltică la Departamentul de Studii Muzicale al Școlii de Filosofie a NKUA.

Predă atât la nivel de licență, cât și la nivel postuniversitar la NKUA, dar și la alte universități și institute. Opera sa științifică publicată cuprinde peste 200 de studii (monografii, articole, intrări în enciclopedii, comunicări în cadrul unor conferințe, eseuri în diverse volume colective și reviste științifice etc.), majoritatea pe diverse teme (teoretice, istorice, estetice etc.) care țin de domeniul muzicologiei bizantine și al artei psaltice. Participă la conferințe atât în Grecia, cât și în străinătate, fiind membru al comitetelor științifice și de organizare în majoritatea acestora. Este, de asemenea, membru activ al diferitelor societăți științifice internaționale ale căror activități se concentrează pe studiile muzicologice bizantine.

În același timp, este directorul unui grup artistic de renume internațional, corul „Maeștrii artei psaltice". Cu acest cor a susținut, până în prezent, peste 400 de spectacole în Europa, Asia, America și Australia și a apărut în emisiuni de radio și televiziune în Grecia și în străinătate. Este, de asemenea, un cântăreț recunoscut pe plan internațional, adică un artist-interpret de muzică bizantină și a înregistrat, singur sau cu diverse ansambluri, adesea sub propria sa conducere, imnuri bizantine - câteva dintre ele descoperite de el însuși în cadrul cercetărilor sale academice paralele - sau chiar exemple muzicale de muzică laică sau populară și compoziții de muzică contemporană.

Întreaga sa activitate de muzician recunoscut pe plan internațional, în dubla sa calitate, atât de cercetător științific și profesor universitar, cât și de artist, compozitor, interpret și director de ansambluri muzicale, explorează noi căi spre o abordare globală, multifațetată și inovatoare, a muzicologiei bizantine și a artei psaltice.

 

WEBSITE: https://www.achilleaschaldaeakes.gr/

ACADEMIA: http://uoa.academia.edu/AchilleasChaldaeakes

PUBLICATIONS LIST: http://publicationslist.org/achilleas-chaldaeakes

YOUTUBE PLAYLIST: http://www.youtube.com/playlist?list=PL220DA1CBC56C814C

SOUNDCLOUD: https://soundcloud.com/user-352872266

MIXCLOUD: https://www.mixcloud.com/achilleas-chaldaiakis/

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletter-ul Festivalului pentru ultimele noutăți!

The subscriber's email address.